ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Олега Навального доставили в Бутирку

Захист Навального подав скаргу на вирок

Олега Навального доставили в Бутирку
Олег и Алексей Навальные
Фото: neftegaz.ru

Олега Навального, засудженого до 3,5 років позбавлення свободи, доставили в московський слідчий ізолятор №2 (Бутирська в'язниця).

Як повідомляє ТАСС, у СІЗО він перебуватиме до набрання вироком чинності або до розгляду апеляційної скарги. Наразі засудженого помістили в карантинне відділення.

Як повідомив начальник ізолятора Сергій Телятников, "Олег Навальний приїхав у СІЗО сьогодні (30 грудня 2014 року - ред.) після обіду і за встановленим порядком його помістили в карантинне відділення". За словами Телятникова, Навальний мусить пройти медобстеження, "з ним поговорять психолог, вихователь і режимний працівник, після чого комісія вирішить, в яку з камер його розподілять".

Замоскворецький суд Москви у вівторок, 30 грудня, ухвалив обвинувальний вирок у так званій справі "Ів Роше". Братів Олексія та Олега Навального визнали винними у розкраданні грошових коштів компанії. Олексія Навального суд засудив до 3,5 років ув'язнення умовно, його брата Олега - до 3,5 років позбавлення волі з реальним відбуванням терміну. Кожен з братів має заплатити штраф у розмірі 500 тис. рублів. Крім того, з засуджених стягнуто суму у 4,4 млн рублів за цивільним позовом фірми "Багатопрофільна процесингова компанія" (БПК).

Захист Олега Навального вже подав скаргу на вирок, попросивши відпустити його з-під варти до набрання вироком чинності.

На думку відомого адвоката Генрі Рєзніка, президента адвокатської палати Москви, утримання Олега Навального під вартою до набрання вироком чинності суперечить закону: "УПК забороняє обирати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з економічних злочинів", - сказав адвокат, відповідаючи на запитання телеканалу "Дождь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram