ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Генпрокуратура РФ заборонила поширювати останнє слово Навального

Опозиціонер назвав російську владу "хунтою, яка все "захапала"

Генеральна прокуратура (ГП) Росії визнала екстремістським останнє слово опозиціонера Олексія Навального, яке він виголосив на засіданні суду у справі "Ів Роше" 19 грудня.

Про це повідомляється на сайті Роскомсвобода.

За даними Роскомсвободи, відеозапис останнього слова заблоковано на сайті "Свободная Россия". Однак наразі відео можна подивитися на цьому порталі і на YouTube.

ГП могла визнати екстремістськими слова "Я ніколи не погоджуся з тією системою, що побудували в країні. Вона вибудувана так, щоб грабувати всіх, хто в залі. Це справжня хунта". Крім того, Навальний говорив, що "у людей є законне право на повстання проти хунти, яка все "захапала".

Імовірно, ГП вирішила заблокувати не останнє слово Навального, а заклик виходити на несанкціоновану акцію, розміщений на сторінці "Свободной России", зазначає видання "Медиазона"

Раніше 30 грудня Замоскворецький суд Москви засудив Олексія Навального до 3,5 року умовного ув'язнення, а його брата Олега - до 3,5 року реального ув'язнення. Крім того, суддя Олена Коробченко засудила братів до штрафу у 500 тис. рублів з кожного і задовольнила цивільний позов до Навальних на 4,5 млн рублів компенсації "багатопрофільній процесинговій компанії" (БПК). Братів визнали винними у шахрайстві. За версією звинувачення, вони змусили компанії "Ів Роше Схід" і БПК укласти невигідні угоди з їхньою фірмою "Головне підписне агентство". Навальні відкинули звинувачення, а представники "Ів Роше" і БПК повідомили в суді, що не зазнали збитків від дій братів.

Пізніше стало відомо, що прокуратура припустила можливість оскарження вироку Навальним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram