ГоловнаСвіт

Навальному дали умовний термін

Брата опозиціонера засудили до реального терміну

Навальному дали умовний термін
Братья Навальные
Фото: EPA/UPG

Російського опозиціонера Олексія Навального засуджено до 3,5 року ув'язнення умовно.

Вирок у справі "Ив Роше Восток" оголосила суддя Замоскворецького суду столиці Олена Коробченко, повідомляє РБК. Олексія і його брата Олега Навальних визнано винуватими в розкраданні коштів компанії. При цьому Олег Навальний отримав 3,5 року колонії загального режиму.

Окрім того, з Олексія Навального стягнуто штраф 500 тис рублів. Також вони повинні виплатити 4,5 млн рублів компанії МПК.

Оголошення вироку зайняло кілька хвилин, суддя зачитала тільки вступну та резулятивну частини вироку.

Прокурори під час дебатів сторін просили засудити Олексія Навального до 10 років позбавлення волі, а Олега - до 8 років, а також стягнути з них 4,5 млн рублів на користь компанії МПК.

При цьому французька компанія "Ив Роше Восток", яку вважають головним потерпілим у справі, не заявляла жодних позовних вимог, а її представники залишили питання провини Навальних на розсуд суду. Слідство ж оцінило їхні збитки у 26,7 млн рублів.

Напередодні оголошення вироку було перенесено із 15 січня на 30 грудня. Російська опозиція анонсувала мітинг на підтримку Навального.

Олексій Навальний уже має два обвинувальні вироки. У липні 2013 року його і Петра Офіцерова засудили до 5 і 4 років позбавлення волі відповідно у "справі "Кировлеса". Тоді їх узяли під варту в залі суду. Але вже наступного дня їх звільнив Кіровський обласний суд на прохання прокуратури. Згодом покарання замінили на умовне. Другий вирок проти Навального виніс Бабушкінський мировий суд, визнавши його винуватим у наклепі на депутата Олексія Лісовенка за те, що політик у соціальній мережі Twitter назвав потерпілого наркоманом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram