ГоловнаСвіт

Наказ відправити російських солдатів в Україну віддавали усно, - мати загиблого

Наказ про відправлення російських солдатів на Донбас прийшов зверху тільки в усній формі, розповіли у військовій частині

Матері російського військовослужбовця Антона Туманова, який проходив службу за контрактом у 18-й мотострілецькій бригаді і загинув у серпні 2014 року, повідомили, що "згори" надійшов наказ про його відправлення в зону збройного конфлікту на сході України.

Фото: The Telegraph

Про це пише "Дождь" із посиланням на британську газету The Telegraph.

Як повідомила Катерина Туманова, після похорону сина вона розмовляла по телефону з майором із військової частини 27777 (селище Калиновське, Чечня), де проходив службу 20-річний військовий. Офіцер, за її словами, підтвердив, що молодий чоловік загинув в Україні. Він відмовився розповідати якісь подробиці події, зазначивши лише, що наказ про його відправлення на Донбас "надійшов зверху тільки в усній формі".

Наприкінці серпня запит із проханням надати інформацію про обставини загибелі 39 російських військових скерував у міністерство оборони РФ депутат Держдуми Дмитро Гудков. У відомстві відмовилися надавати запитані відомості, пославшись на закон "Про персональні дані".

Комітет солдатських матерів раніше склав список із 400 російських військових, поранених і вбитих, імовірно, в Україні.

Участь російських солдатів у бойових діях проти українців побічно визнав президент РФ Володимир Путін, заявивши, що, крім так званих добровольців, в Україні воюють росіяни, "які за покликом серця виконували свій обов'язок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram