ГоловнаСвіт

Путін затвердив нову військову доктрину Росії

У РФ розширився перелік внутрішніх і зовнішніх загроз

Путін затвердив нову військову доктрину Росії
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін ввів у дію нову військову доктрину країни. Текст документа опубліковано на офіційному сайті президента РФ.

"Уточнення військової доктрини Російської Федерації проведено на виконання рішення Ради безпеки Росії від 5 липня 2013 року. Внесені в документ зміни схвалено на нараді Ради безпеки Росії 19 грудня 2014 року", - сказано в коментарі до документа.

У новій доктрині розширено перелік внутрішніх і зовнішніх загроз: до них внесено дії з дестабілізації соціально-політичної обстановки в країні, інформаційний вплив на населення з метою підриву історичних, духовних і патріотичних традицій у сфері захисту Вітчизни, а також розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі.

У розділ зовнішніх загроз уперше потрапили такі процеси, як встановлення в сусідніх державах режимів, політика яких загрожує інтересам Росії, і підривна діяльність іноземних спецслужб.

Характерною рисою сучасних військових конфліктів у Росії тепер вважають комплексне застосування військової сили, політичних, економічних, інформаційних та "інших заходів невійськового характеру, що реалізуються з широким використанням протестного потенціалу населення". Заклопотаність авторів нової доктрини викликало можливе використання фінансованих і керованих ззовні політичних сил і громадських рухів.

Порядок застосування ядерної зброї в новій редакції доктрини залишився колишнім.

Попередню військову доктрину в Росії було затверджено взимку 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram