ГоловнаСвіт

Грузинський прем'єр: Саакашвілі - ворог Грузії

Гарібашвілі вважає, що екс-президент хоче втягнути Грузію у війну з Росією

Грузинський прем'єр: Саакашвілі - ворог Грузії
Ираклий Гарибашвили
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає заклики екс-президента Михайла Саакашвілі і його представників до грузинських військових покинути службу в республіці і вирушати на війну в Україні "зрадою і провокацією".

Про це повідомляє "Інферфакс".

"Те, що колишній президент Михайло Саакашвілі, колишній верховний головнокомандувач, якому висунуто кілька обвинувачень, разом хі своїми представниками закликають грузинських військовослужбовців до того, щоб вони відмовилися від громадянства Грузії, звільнилися зі служби у збройних силах Грузії і поїхали воювати в Україні, оскільки там матимуть високу оплату, це пряма зрада і заклик до зради", - заявив глава уряду в п'ятницю на прес-конференції за підсумками року.

Він підкреслив, що вважає Саакашвілі ворогом Грузії і грузинського народу.

"Саакашвілі зараз тільки тим і займається, що хоче конфлікт і заворушення в Грузії, щоб Грузія знову вступила у збройне протистояння з Росією", - зазначив Гарібашвілі.

Головна прокуратура Грузії в липні цього року почала кримінальне переслідування Саакашвілі у кількох розслідуваних справах і оголосила його у внутрішній розшук. Інтерпол поки не задовольнив прохання грузинської прокуратури оголосити колишнього президента в міжнародний розшук. 18 грудня МЗС Грузії анулювало президентський паспорт Саакашвілі.

Крім того, прем'єр вкотре підкреслив, що Грузія надає Україні виключно гуманітарну допомогу.

"Там, де ми офіційно беремо участь, ми про це офіційно заявляємо. Це місія в Афганістані, у Центральній Африці. Військовослужбовці беруть участь у тих місіях, в яких брати участь вирішить держава", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю повідомлялося, що Гарібашвілі повідомив про готовність до зустрічі з керівництвом Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram