ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві перехожим роздавали презервативи з фото Навального і Ходорковського

Опозиціонерів звинуватили в залякуванні росіян

У Москві перехожим роздавали презервативи з фото Навального і Ходорковського
Олег и Алексей Навальные
Фото: neftegaz.ru

У четвер, 25 грудня, в Москві активісти роздавали перехожим презервативи із фотографіями опозиціонерів Олексія Навального, Бориса Нємцова, Сергія Мітрохина і Михайла Ходорковського.

Про це повідомляє LifeNews.

Організатори акції пояснили свої дії тим, що Навальний та інші опозиціонери залякували росіян неправдивою інформацією про падіння рубля, провокуючи за допомогою соціальних мереж паніку.

За даними видання, громадяни розібрали презервативи за кілька годин. При цьому наголошується, що частина перехожих забирали презервативи з портретами опозиціонерів для того, щоб використовувати їх за призначенням, а інші - як сувеніри.

"Це наш соціально-політичний протест проти людей, які у складний для Росії період створюють паніку на ринку, штучно грали на падінні рубля тиждень тому. Ми вибрали такий "вибуховий" спосіб агітації, оскільки нашою цільовою аудиторією є молодь", - повідомив один з організаторів акції.

Нагадаємо, 25 грудня мінфін Росії оголосив про завершення падіння рубля.

Курс рубля від початку року впав до долара більш ніж на 40%, а до євро - на 34%. Темпи обвалу сильно прискорилися в останні тижні. Однак останніми днями спостерігається зміцнення курсу рубля.

Офіційний курс долара США до рубля, встановлений Банком Росії з 26 грудня 2014 року, становить 52,6159 руб./дол., зазначає РБК

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram