ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували обмежити використання іноземної музики на телебаченні

Російські депутати стурбовані впливом західної культури

У Держдумі запропонували обмежити використання іноземної музики на телебаченні
Фото: obozrevatel.com

Депутат Держдуми Олексій Діденко запропонував скоротити використання пісень іноземними мовах у теле- і радіоефірі.

На думку депутата, досить відвести їм 15% ефірного часу. Винятки в його проекті прийнятні тільки для мов країн СНД, повідомляють "Известия".

Він підготував відповідні доповнення до закону "Про засоби масової інформації". Діденко пояснює, що прийняття цього заходу позитивно позначиться на популяризації російської музики й обмежить вплив західної культури.

"Коли по центральному каналу чути виконання іноземною мовою, то не зрозуміло - ми країна з тисячолітньою культурою чи сировинний придаток Заходу? Наша музична культура багата на різні жанри: романси, опера, російські народні пісні. Неприємна, але справедлива приказка - в переможених містах грає музика переможця. Таке враження, що ми програємо в інформаційній і культурній війні", - зазначає Діденко.

Зі свого боку представник думського комітету з культури Марія Максакова скептично поставилася до пропозиції. Для прикладу вона сказала про кіно. "Якщо Мінкультури оплачує 50 фільмів, а з них 20 не може вийти в прокат через низьку якість, то про яке квотування може йти мова. Хоча всі вони патріотичні, всі про любов до батьківщини. Потрібно цілеспрямовано і методично йти в напрямку підвищення якості, тоді і квот не знадобиться", - наголосила вона.

Нагадаємо, 24 грудня президент РФ Володимир Путін порадив росіянам уникати латинських букв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram