ГоловнаСвіт

Вступ України до НАТО небезпечний для українців, - МЗС РФ

Лавров упевнений, що країни Заходу хочуть зберігати конфлікт між Росією та Україною

Вступ України до НАТО небезпечний для українців, - МЗС РФ
Лавров
Фото: gazeta.ru

Сама ідея вступу України до Північноатлантичного альянсу небезпечна для українського народу і європейської безпеки.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, інформу РИА Новости.

"Сама ідея спрямування України в НАТО небезпечна для українського народу і європейської безпеки. Деякі західні країни хочуть зберігати конфронтацію, підігруючи провокаційним спрямуванням", - сказав Лавров в ефірі програми "Недільний вечір" телеканалу "Россия".

23 грудня депутати скасували позаблоковий статус України. Позаблоковий статус був прописаний у законі про засідки зовнішньої і внутрішньої політики. У 11 статті цього документа вказувалося, що Україна є позаблоковою державою, яка проводить відкриту зовнішню політику і прагне співробітництва з усіма партнерами, але уникаючи залежності від окремих держав, груп чи міжнародних структур.

Проголосований законопроект 1014-3 вносить у цю статтю пропозицію, у якій сказано, що основним принципом зовнішньої політики України стає поглиблення співпраці з Організацією Північноатлантичного договору з метою досягнення критеріїв, необхідних для членства у цій організації.

У МЗС РФ негативно поставилися до ухвалення Радою цього закону. "Це недружній щодо нас крок. Цей політичний вектор тільки додасть неприємностей і гостроти у стосунках. Ми до цього ставимося негативно", - заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін.

Нагадаємо, раніше у четвер Лавров заявив, що українці знову полюблять Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram