ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіяни назвали Донцову письменником року

Політиком року для росіян залишається президент РФ Володимир Путін

Росіяни назвали Донцову письменником року
Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Росіяни вважають Дарину Донцову письменником року.

Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГМ).

Донцова залишається на першому місці вже другий рік і перемагає зі значним відривом.

Кращими серед музикантів стали співак Філіп Кіркоров і композитор Ігор Крутой, а Григорій Лепс та Стас Михайлов розділили другу позицію.

Актором року росіяни вважають Дмитра Нагієва, а торішній лідер - Сергій Безруков - опустився на друге місце, яке до того ж розділив з Алісою Фрейндліх, яка опинилася в цьому рейтингу вперше.

Найпопулярнішими телепередачами залишаються ток-шоу "Пусть говорят" і "Голос". Серіалом року став "Физрук", а кращим фільмом, як і минулого року, став "Сталинград".

Традиційно, політиком року для росіян залишається президент РФ Володимир Путін, причому цього року його назвали 71% опитаних - упівтора рази більше, ніж минулого року (44%). Далі з великим відривом ідуть глава МЗС РФ Сергій Лавров (8%) і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв (5%).

Головною світовою подією 2014 року 45% вважають політичну кризу і бойові дії на сході України. А найбільш резонансною подією року, що минає в масштабах країни, для росіян стала анексія Криму Росією - про це сказали 34% опитаних. Цікаво, що для 17% респондентів цей факт є і найважливішою подією у світі. Аналогічна ситуація спостерігається і щодо Зимових Олімпійських ігор, які минули в Сочі. Так, 27% називають сочинську Олімпіаду головною подією в країні, і 15% - у світі.

В опитуванні, проведеному 13 і 14 грудня, взяли участь 1,6 тисячі осіб у 46 регіонах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram