ГоловнаСвіт

У США поліцейський застрелив чорношкірого підлітка

Подробиці інциденту наразі невідомі

У США поліцейський застрелив чорношкірого підлітка
архив
Фото: EPA/UPG

В американському місті Сент-Луїс (штат Міссурі) поліцейський застрелив чорношкірого підлітка на автозаправці, спровокувавши нову акцію протесту проти жорстокості американської поліції.

Про це повідомляє видання St. Louis Post-Dispatch.

Інцидент стався у вівторок, 23 грудня, пізно ввечері. Загиблим виявився 18-річний Антоніо Мартін (Antonio Martin). Його мати розповіла журналістам, що підлітка смертельно поранив офіцер поліції. Інші подробиці наразі не повідомляються. Біля автозаправки, де стався інцидент, вже зібрався натовп у кілька десятків осіб, в тому числі ті, хто брав участь у протестах у передмісті Сент-Луїса Фергюсона після вбивства чорношкірого Майкла Брауна.

Крім того, у самому Сент-Луїсі 8 жовтня білий поліцейський не під час виконання службових обов'язків ввечері 8 жовтня застрелив 18-річного афроамериканця. Згодом експертиза довела невинність, встановивши, що підліток першим відкрив вогонь по поліцейському.

В останні місяці по США прокотилася хвиля демонстрацій, спрямованих на привернення уваги до загибелі беззбройних громадян (особливо, афроамериканців) від рук поліцейських. Після того, як суд присяжних у Фергюсоні виправдав білого поліцейського Даррена Вілсона, котрий застрелив 18-річного Майкла Брауна, в місті спалахнули заворушення, які переросли в погром.

20 грудня у Нью-Йорку вбили двох патрульних поліцейських. Стріляв 28-річний Ісмаїл Абдулла Брінслі, який, за версією поліції, мстився за смерть таких, як він, афроамериканців, загиблих від дій поліції США. Молодик спробував втекти від погоні в метро. Його знайшли на одній зі станцій із простреленою головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram