ГоловнаСвіт

Теракт на автобусній зупинці в Нігерії: 20 жертв

За попередніми даними, за вибухом стоїть угруповання "Боко Харам".

Теракт на автобусній зупинці в Нігерії: 20 жертв
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 20 людей загинули внаслідок вибуху, що стався в понеділок уранці на автобусній зупинці в місті Гомбе на північному сході Нігерії.

Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на заяву Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Вибух стався на автобусній зупинці Dukku Motor Park. Червоний Хрест уже зібрав останки 20 осіб, всі вони спотворені. Зараз ми з'ясовуємо, чи є ще загиблі на місці події", - заявив представник організації Абубакар Якубу Гоме (Abubakar Yakubu Gome).

Разом з тим, агентство Рейтер з посиланням на представника рятувальних служб повідомляє про загибель 15 осіб і 21 постраждалого.

Видання The Eagle Online зазначає, що за терактом, швидше за все, стоїть ісламістська організація "Боко Харам".

"Боко Харам" (у дослівному перекладі: "західна освіта - гріх") - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання стоїть за більшою частиною терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Радбез ООН вніс "Боко Харам" у список терористичних організацій. У жовтні п'ять африканських країн оголосили війну "Боко Харам".

Минулого тижня бойовики "Боко Харам" напали на нігерійське село Гумсурі. Внаслідок атаки загинули 32 людини, 185 жінок і дітей потрапили в полон. У квітні цього року члени "Боко Харам" викрали 276 школярок у місті Чібок, злочин отримав великий суспільний резонанс. 57 дівчаткам вдалося повернутися додому. На початку листопада лідер угруповання Абубакар Шекау (Abubakar Shekau) у своєму відеозверненні заявив, що 219 полонених школярок прийняли іслам і їх було видано заміж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram