ГоловнаСвіт

У Пакистані стратять 500 терористів

За минулі три дні страчено шістьох засуджених за тероризм пакистанців

У Пакистані стратять 500 терористів
архив
Фото: http://kp.ua

Влада Пакистану оголосила про намір стратити протягом найближчих тижнів 500 ув'язнених, засуджених за тероризм.

Про це повідомляє агентство AFP.

Донедавна в Пакистані панував мораторій на смертну кару, але після того, як бойовики руху "Техрік-е Талібан Пакистан" атакували школу в Пешаварі, заборону було знято. За минулі три дні страчено вже шістьох засуджених за тероризм, зокрема російського громадянина Ахласа Ахлака, якого звинувачували в підготовці замаху на колишнього президента країни Первеза Мушаррафа.

МЗС Росії неодноразово намагалося домовитися про те, щоб Ісламабад відстрочив виконання вироку або скасував його з гуманних міркувань. Зрештою, пакистанська влада погодилася відкласти страту до 22 грудня, коли в країну мала прилетіти мати ув'язненого Світлана Ахлак, але згодом змінила своє рішення.

Напад на військове училище в місті Пешавар у провінції Хайбер-Пахтунхва сталося вранці 16 грудня. Шестеро талібів, які проникли в будівлю, взяли в заручники курсантів і викладачів - усього близько 500 осіб. Бойовиків ліквідували під час операції, від їхніх рук загинули 149 осіб, з них 131 учень. Згодом ВПС Пакистану знищили майже 60 талібів у відповідь на атаку на училище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram