ГоловнаСвіт

"Фейсбук" і "Твіттер" не блокуватимуть сторінок прихильників Навального

Американські соцмережі готові до повного блокування на території РФ

"Фейсбук" і "Твіттер" не блокуватимуть сторінок прихильників Навального

Американські соцмережі "Фейсбук" і "Твіттер" відмовилися блокувати групи на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального навіть під загрозою повного вимкнення в РФ.

Про це пише "Дождь", посилаючись на анонімні джерела.

У п'ятницю російська прокуратура зажадала на суді 10 років для Навального і 8 для його брата Олега. Після цього прихильники опозиціонера створили сторінку у фейсбуці для планування вуличних акцій на його підтримку. 20 грудня її заблокували на вимогу Генпрокуратури РФ. Після того, як про це стало відомо, "Фейсбук" засудили колишній посол США в Росії Майкл Макфол, а також редакції деяких впливових американських видань, зокрема Washington Post.

Видання стверджує, що тоді у штаб-квартирі "Фейсбуку" вирішили не блокувати всі наступні сторінки прихильників Навального. Компанія усвідомлює, що такі дії можуть спричинити повне блокування соцмережі в Росії і приймає ці ризики.

22 грудня аналогічне рішення ухвалив "Твіттер". Користувачам пересилатимуть листи з вимогою Роскомнагляду витерти цю інформацію, проте до тих, хто відмовиться зробити це, жодних санкцій не застосують, розповіло джерело. У компанії також готові до повного блокування на території Росії.

Офіційних повідомлень про це не було.

Прихильники Навального планують акцію протесту на 15 січня на Манежній площі в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram