ГоловнаСвіт

Євреї в Чехії виступили проти візиту Путіна

Російському президентові поставили за провину окупацію частини України

Євреї в Чехії виступили проти візиту Путіна
Фото: EPA/UPG

Єврейська громада Чехії виступила проти рішення президента країни Мілоша Земана запросити Володимира Путіна на заходи з нагоди 70-річного ювілею з дня визволення концтабору Освенцим, які відбудуться в січні 2015 року.

Про це повідомляє Bloomberg.

Громада назвала візит Путіна недоречним. Росія, як йдеться в заяві організації, "не поважає міжнародні угоди, поводиться агресивно і використовує владу, щоб окупувати територію сусідньої держави". Участь Путіна в заходах не буде правильною, враховуючи "нинішню політичну ситуацію", вважають у громаді.

Мілош Земан запросив президента РФ Володимира Путіна і глав держав інших країн, що боролися з нацизмом, включаючи США, Францію і Великобританію, на урочистості в середині листопада. Організацією пам'ятних заходів у Празі займаються провідні єврейські організації.

Мілош Земан останнім часом зазнає різкої критики за підтримку позиції Росії. Він відмовився засудити анексію Криму Росією і поклав на владу України провину за війну на Донбасі.

Концентраційний табір Освенцим (німецька назва - Аушвіц) розташовувався на території Польщі, окупованій нацистською Німеччиною. Табір проіснував з 1940 по 1945 рік. За офіційними підрахунками, в ньому було вбито близько 1,4 мільйона осіб, з них близько 1,1 мільйона - євреї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram