ГоловнаСвіт

Європейський суд захистив права товстунів

За статистикою ВООЗ, від ожиріння страждає п'ята частина європейців

Європейський суд захистив права товстунів

Європейський суд постановив, що жителів Європи, які страждають від ожиріння, можна прирівняти до інвалідів, якщо їхня надмірна вага заважає "повній та ефективній участі людини у професійному житті на рівній основі з іншими працівниками".

Про це повідомляє euronews.

Європейський суд - вища інстанція Суду Європейського союзу, рішення якої не можуть бути оскаржені і є обов'язковими для виконання всіма країнами Євросоюзу.

Приводом для такого вердикту стала скарга данця Карстена Калтофта. Він працював вихователем у дитячому садку, однак через свою вагу - 160 кілограмів - не міг зав'язувати дітям шнурівки на черевиках. Своє звільнення Калтофт визнав дискримінацією через надмірну вагу.

"Я сподіваюся, що рішення суду призведе до загальної захищеності. Вас не зможуть звільнити через надмірну вагу", - заявив він.

Таким чином, Європейський суд врахував інтереси близько 23% відсотків жінок і 20% чоловіків у Європі, які, за статистикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, страждають від ожиріння.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, опублікованим у листопаді, збиток від ожиріння для світової економіки становить $2 трлн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram