ГоловнаСвіт

Війни в Афганістані та Іраку коштували США у $1,6 трлн

З вересня 2001 року в Іраку загинув 4491 американець, понад 32 тис. отримали поранення

Війни в Афганістані та Іраку коштували США у $1,6 трлн
Американские солдаты на авиабазе неподалеку от Кабула
Фото: EPA/UPG

Влада США витратила близько $1,6 трлн на бойові дії і боротьбу проти тероризму в Іраку та Афганістані з моменту терактів 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на доповідь Дослідницької служби Конгресу США.

З документа випливає, що з моменту терактів 11 вересня 2001 року по вересень 2014 року, Конгрес виділив $815 млрд на війну в Іраку, $686 млрд на бойові дії в Афганістані та на низку операцій проти терористів, $81 млрд - на інші витрати, безпосередньо пов'язані з бойовими діями. $27 млрд пішли на фінансування програми патрулювання території США з повітря Noble Eagle.

Bloomberg, посилаючись на інформацію Пентагону, пише, що за цей період в Іраку загинув 4491 громадянин США, понад 32 тис. отримали поранення.

В Афганістані загинули 2356 американців, а понад 20 тис. отримали поранення. Крім того, понад 128 тис. американських військових, які служили в Іраку і Афганістані, отримали серйозні психологічні травми, викликані сильним стресом.

Автор доповіді Еммі Беласко підкреслює, що під час підрахунку витрат на війни не враховувалася низка чинників. Так, не враховувалася вартість лікування військових, котрі стали на війні інвалідами, а також додаткові витрати на оборону, спровоковані війнами в Іраку та Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram