ГоловнаСвіт

Пакистанські таліби пригрозили новими атаками на школи

ВПС США і Пакистану продовжують ліквідацію ісламістів

Пакистанські таліби пригрозили новими атаками на школи
Жертвы нападения талибов на школу в Пакистане
Фото: EPA/UPG

Лідер одного з відгалужень ісламістського руху "Талібан" в Пакистані Халіфа Омар Мансур (Khalifa Omar Mansoor), якого називають організатором нападу на військове училище в місті Пешавар, пообіцяв продовжити атаки на школи та інші цивільні об'єкти.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, повідомляє The Wall Streeet Journal.

Мансур заявив, що напади стануть відповіддю на дії пакистанських військових, які з червня проводять успішну операцію проти бойовиків на племінних територіях у Північному Вазиристані. "Якщо триватимуть атаки на наших жінок і дітей, то ваші діти також не будуть у безпеці", - заявив Мансур.

Уранці 16 грудня шестеро талібів проникли в будівлю військового училища в пакистанському місті Пешавар в провінції Хайбер-Пахтунхва і захопили в заручники курсантів і викладачів - усього близько 500 осіб. Жертвами теракту стала 141 особа, з них 132 - учні.

Представник організації "Техрік-е Талібан Пакистан" Мухаммад Хорасані заявив, що серед бойовиків були терористи-смертники і нападникам було наказано атакувати тільки дорослих учнів і не чіпати дітей молодшого віку.

Після теракту 17 грудня влада Пакистану вирішили скасувати мораторій на смертну кару осіб, засуджених за пов'язані з тероризмом злочини.

Як повідомляє Рейтер, у відповідь на атаку на училище ВПС Пакистану знищили близько 60 талібів. Окрім того, як повідомляє "Сіньхуа", безпілотник США знищив вісьмох бойовиків на афгано-пакистанському кордоні. Особи вбитих бойовиків установлено, наголошують, що серед них можуть бути бойовики пакистанського крила радикального руху "Талібан".

Збройні сили Пакистану заявили 15 червня про початок "універсальної операції" під назвою Зарб-е-Азб (Zarb-e-Azb) проти бойовиків "Аль-Каїди", "Талібану", Ісламського руху Східного Туркестану і"Ісламського руху Узбекистану на території Північного Вазиристану. У спецоперації беруть участь близько 30 тисяч пакистанських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram