ГоловнаСвіт

Пєсков підтвердив запрошення Кім Чен Ина в Росію

Візит до Москви стане першою поїздкою Кім Чен Ина за кордон як голови КНДР

Пєсков підтвердив запрошення Кім Чен Ина в Росію
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Лідерові КНДР Кім Чен Ину відправлено запрошення на святкування 70-річчя Перемоги.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

"Так, таке запрошення відправлено", - підтвердив він.

Візит до Москви стане першою поїздкою Кім Чен Ина за кордон як голови КНДР. Яким способом пересування скористається північнокорейський лідер, поки що невідомо. Його батько, Кім Чен Ір, волів броньований спецпотяг, на якому тричі відвідував російську столицю.

Як правило, на святкування перемоги у Великій Вітчизняній війні в Москву з'їжджаються світові лідери, у тому числі з Німеччини, Італії та Японії. Часто рішення про присутність на щорічному параді гості приймають на підставі політичних міркувань.

Нагадаємо, 17 грудня ЗМІ вперше повідомили, що Кім Чен Ина запросили до Росії. При цьому було наголошено, що під час свого візиту північнокорейський лідер зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним. Очікується, що основними темами обговорення стануть переговори про спільні економічні проекти у сфері модернізації залізниць КНДР і прокладення газопроводу з Росії до Південної Кореї через територію Північної Кореї.

17 листопада в Росію прибув спеціальний посланець Кім Чен Ина, який передав Путіну послання. На території країни він пробув рівно тиждень. Тоді повідомлялося, що Путін вирішив зміцнювати зв'язки між РФ і КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram