ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували створити фонд підтримки російських "добровольців" на Донбасі

Путін і російські депутати стверджують, що росіяни воюють на сході України "за покликом серця"

У Держдумі запропонували створити фонд підтримки російських "добровольців" на Донбасі
Фото: obozrevatel.com

Член комітету Держдуми РФ з питань оборони Франц Клінцевич, представник партії "Єдина Росія", запропонував створити фонд підтримки російських "добровольців" на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Для допомоги їм, їхнім сім'ям треба подумати про створення відповідного фонду під егідою ветеранських організацій, зокрема, Російського фонду ветеранів Афганістану", - сказав він.

За словами Клінцевича, тих, хто поїхав на Донбас, не можна називати найманцями, оскільки "вони зробили це не заради грошей, а за покликом серця". Крім того, за його словами, не можна робити вигляд, що сьогодні не існує жодної проблеми.

"Наші співвітчизники дійсно б'ються поряд з ополченцями-жителями Донбасу, вважаючи це своїм внутрішнім обов'язком. Це їх вільний вибір. Але мова йде про наших людей, і ми не можемо кидати їх напризволяще", - сказав він.

18 грудня президент РФ Володимир Путін на прес-конференції також заявив, що росіяни, котрі воюють на Донбасі - не найманці, а люди, які перебувають там за покликом серця. Крім того, Путін заявив, що РФ далі допомагатиме сепаратистам на Донбасі.

Нагадаємо, 8 грудня російська правозахисниця Олена Васильєва заявила, що на Донбасі загинули 5 тис. російських солдатів. За її словами, тіла вбитих вивозяться з України у вантажівках гуманітарного конвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram