ГоловнаСвіт

ЄС і РЄ виділять країнам "Східного партнерства" €33,8 млн

Заступник генсека Ради Європи наголосила на проблемах країн "Східного партнерства"

ЄС і РЄ виділять країнам "Східного партнерства" €33,8 млн
Фото: open.by

Рада Європи і Європейський Союз почнуть нову програму допомоги країнам "Східного партнерства" у розвитку демократії і верховенства права, розраховану на три роки.

Відповідну угоду підписали в четвер у Брюсселі заступник генерального секретаря Ради Європи Габріела Баттані-Драгоні і представник Єврокомісії Міхаель Келлер, передає "Интерфакс".

У вступній промові перед підписанням заступник генсека Ради Європи зазначила, що в країнах "Східного партнерства" все ще існує багато проблем у ставленні до уразливих груп населення, у питаннях виборчого законодавства, боротьби з корупцією.

У свою чергу представник Єврокомісії Меллер зазначив, що комісія і Рада Європи вже узгодили план дій на 2015 рік у рамках підписаної угоди.

Загалом програму Ради Європи та ЄС розраховано на три роки. Загальна сума допомоги становитиме € 33,8 млн. При цьому Баттані-Драгоні не відкинула подальшого продовження співпраці з ЄС у наданні допомоги південним сусідам Європи.

"Східне партнерство" - проект ЄС, що має основною заявленою метою розвиток інтеграційних зв'язків Євросоюзу з шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram