ГоловнаСвіт

Бойовики "Боко Харам" взяли в полон 185 жінок і дітей

Камерунська армія ліквідувала 116 бойовиків "Боко Харам"

Бойовики "Боко Харам" взяли в полон 185 жінок і дітей
Боевики "Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Бойовики ісламістського угруповання "Боко Харам" 14 грудня полонили щонайменше 185 жінок і дітей і вбили 32 осіб під час нападу на нігерійське село Гумсурі.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Тим часом, за даними агентства Рейтер, під час нападу вбили 35 людей, близько 100 викрали.

Зазначають, що інформація про атаку з'явилася в ЗМІ тільки 18 грудня, тому що ісламісти знищили телекомунікаційні вежі в регіоні.

За даними CNN, бойовики в пікапах застрелили чоловіків, після чого зібрали разом жінок і дітей. За словами анонімного джерела в місцевій адміністрації, вони спалили село і відвезли бранців. Як уточнила місцева мешканка Майна Чібок (Maina Chibok), бойовики, серед іншого, спалили розташований в селі урядовий медичний центр.

Житель Гумсурі Умар Арі (Umar Ari) повідомив CNN, що бойовики штурмували село з двох боків, розбивши місцевих дружинників, які протягом року відбивали атаки ісламістів. "Вони знищили майже півсела", - уточнив він. Ще один місцевий житель, Моду Каллі (Modu Kalli), розповів, що нападники були озброєні крупнокаліберними кулеметами.

Тим часом як повідомляє Рейтер, камерунська армія в середу вбила 116 бойовиків "Боко Харам" на півночі Камеруну, що межує з Нігерією, після того як сотні бойовиків атакували військовий конвой.

"Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "шкідливим" впливом Заходу. Угруповання стоїть за значною частиною терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Радбез ООН вніс "Боко Харам" у список терористичних організацій. У жовтні п'ять африканських країн оголосили війну "Боко Харам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram