ГоловнаСвіт

Корабель із російськими екіпажами "Містралів" покинув французький порт

Напередодні російські моряки активно закуповувалися товарами у французьких магазинах

Навчальний корабель Балтійського флоту "Смольний" з російськими екіпажами двох десантних вертольотоносців типу "Містраль" покинув порт Сен-Назера, де пришвартовані ці кораблі для російського флоту.

Про це повідомляє видання Ouest France.

На сайті видання розміщено відеозапис виведення "Смольного" буксиром від причальної стінки. За інформацією журналістів, корабель вийшов близько 13:00 за Києвом. На борту "Смольного" перебували 170 осіб екіпажу і 400 моряків із приймальних команд для обох "Містралів".

Напередодні це саме видання анонсувало відплиття "Смольного" 18 грудня, ґрунтуючись зокрема й на тому, що російські моряки вже від ранку середи, 17 грудня, активно закуповувалися в місцевих магазинах, що могло свідчити про їхній швидкий від'їзд на батьківщину.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю € 2 млрд уклали в червні 2011 року. Перший корабель мали передати Росії 1 листопада 2014 р., але цього не сталося через російську агресію проти України. На початку грудня міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що передачу "Містралів" Росії можуть не просто відкласти, а скасувати взагалі, якщо позиція Росії щодо України не зміниться.

Згодом президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія зажадає повернути гроші, якщо не отримає "Містралі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram