ГоловнаСвіт

Англіканська церква вперше призначила жінку єпископом

Кемерон назвав призначення жінки єпископом "важливим кроком для церкви в напрямку рівності"

Англіканська церква вперше призначила жінку єпископом
Либби Лейн
Фото: EPA/UPG

Вперше в історії Англіканської церкви єпископом обрано жінку - преподобну Ліббі Лейн, яка до цього часу обіймала посаду вікарія в єпархії Честера.

Про це повідомляє ВВС.

Про призначення оголошено в Стокпорті ієрархами Англіканської церкви. "Ми приготували для всіх несподіваний різдвяний подарунок, - заявив отець Пітер. - Це - обрання першої жінки-єпископа". За його словами, голосування всіх десяти членів комісії на користь Лейн було одноголосним.

Лейн очолить адміністративний округ Стокпорт (передмістя Манчестера). Його голова має титул вікарного єпископа і підпорядковується єпископу Честера, який очолює єпархію, що входить у провінцію Йорка.

З призначенням Ліббі Лейн уже привітав прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. За його словами, її призначення - "важливий крок для церкви в напрямку рівності".

Англіканська церква Англії вперше висвятила жінку в священики 1994 року. Однак до сьогодні жінки не займали високі посади в її церковній ієрархії. На соборі Англіканської церкви, що завершив роботу 17 листопада, було остаточно затверджено канонічне положення, згідно з яким жінки можуть займати єпископський престол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram