ГоловнаСвіт

Європарламент підтримав процес визнання країнами ЄС Держави Палестина

У ЄП наполягають на продовженні переговорів між палестинцями та ізраїльтянами

Європарламент підтримав процес визнання країнами ЄС Держави Палестина
Фото: aze.az

Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій підтримав процес визнання країнами Євросоюзу Держави Палестина.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Резолюцію, яка не є обов'язковою до виконання, схвалили більшість парламентаріїв.

"Європарламент підтримує визнання палестинської державності та принципу "дві держави для двох народів" і вважає, що вони мають супроводжуватися розвитком мирних переговорів", - йдеться в резолюції.

На пленарній сесії в Страсбурзі депутати ЄП також виступили за продовження переговорів з мирного врегулювання близькосхідного конфлікту і закликали Палестину та Ізраїль утриматися від провокаційних дій. При цьому правоцентристська Європейська народна партія - найбільша група в ЄП, а також четверта за величиною партія - Альянс лібералів і демократів за Європу, заявили, що визнання Держави Палестина має стати виключно результатом переговорів з Ізраїлем.

Нагадаємо, 2 грудня парламент Франції визнав Державу Палестина. Раніше, наприкінці листопада, іспанський парламент закликав уряд визнати Палестину. Аналогічні символічні резолюції ухвалили в парламентах Великобританії та Ірландії. 30 жовтня Палестину як державу визнала Швеція, яка стала першою країною-членом Євросоюзу, чий уряд пішов на такий крок. Ізраїль того самого дня на знак протесту ухвалив рішення відкликати посла зі Стокгольма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram