ГоловнаСвіт

Президент Болівії звинуватив США у змові проти РФ і Венесуели

Моралес вважає головною метою США "політичну та економічну домінацію"

Президент Болівії звинуватив США у змові проти РФ і Венесуели
Эво Моралес
Фото: http://prima-news.ru

Президент Болівії Ево Моралес вважає, що за падінням цін на нафту стоїть Вашингтон, який змовився проти Венесуели та Росії.

Про це він заявив 16 грудня в Аргентині, куди прибув для участі в саміті Південноамериканського спільного ринку (МЕРКОСУР), повідомляє телеканал teleSUR.

"Зниження цін на нафту не випадкове, і це відкрита змова проти Венесуели та Росії", - заявив Моралес. При цьому голова держави зазначив, що і з попередником президента Венесуели Ніколаса Мадуро - Уго Чавесом - Венесуела "зазнавала політичної агресії" з боку США, проте тоді Вашингтону не вдалося усунути його від влади за допомогою політичного тиску, і тепер "настала черга економічної агресії".

Окрім того, на думку Моралеса, 1982 року Вашингтон змусив покинути посаду президента Болівії Ернана Сілеса Суасо, спровокувавши кризу в країні. Президент заявив, що США почали продавати свої запаси олова, щоб дестабілізувати уряд повністю залежної від експорту олова Болівії. Він назвав головною метою США "політичну та економічну домінацію".

На думку Моралеса, основним способом протистояти політиці США є зміцнення економічної та регіональної інтеграції. "Ми будемо протистояти цій економічній агресії разом", - заявив він, маючи на увазі держав-учасниць МЕРКОСУР (Аргентина, Бразилія, Уругвай, Парагвай, Венесуела і Болівія).

Голова МЗС Венесуели Рафаель Рамірес заявив на саміті МЕРКОСУР в Аргентині про нові спроби втручання США через ухвалення Конгресом санкцій "проти країни і народу".

Нагадаємо, 13 грудня президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив США в підготовці військового перевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram