ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ведучу "Первого канала" звинуватили в расизмі

Малишева назвала монголоїдів "вузькоокими" і не рекомендувала слов'янам пити з ними спиртне

Ведуча російського "Первого канала" Олена Малишева опинилася в центрі гучного скандалу після того, як у своїй програмі "Жити здорово" назвала монголоїдів "вузькоокими" і не рекомендувала слов'янам пити з ними спиртне.

Про це повідомляє ИА NewTimes.kz.

У понеділок, 15 грудня, Малишева та гості її програми обговорювали тему "безпечного" споживання алкоголю у зв'язку з новорічними святами.

"Є люди, я б навіть сказала національності, але ще точніше раси - раси більші за національності - (ось ми, наприклад, біла раса, слов'яни, є чорношкірі, не буду вам підказувати)... Ось расово з ким не можна пити на Новий рік?" - оголосила тему сюжету ведуча, далі "для наочності" зобразивши вузькі очі монголоїдів.

"Жить здорово" с 6-й минуты

"Сюжет називався "З ким не варто пити". І був своєрідним "аналізом" расових особливостей засвоєння алкоголю та наслідків його споживання залежно від расової приналежності. Монголоїдів ведуча Олена Малишева, щоб відрізняти їх від "білої раси", визначила як "вузькооких" і категорично відрадила випивати з ними, якою б не була мета застілля", - повідомляє інтернет-журнал asiarussia.ru.

Згодом монголоїдна частина російського населення, а також низка ЗМІ назвали висловлювання Малишевої расистськими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram