ГоловнаСвіт

Обама заборонив видобуток нафти в Беринговому морі

На думку президента США, Бристольський затоку слід зберегти для майбутніх поколінь

Президент США Барак Обама у вівторок, 17 грудня, наказав виключити Бристольський затоку в Беринговому морі з потенційних районів видобутку вуглеводнів.

Про це він заявив у своєму відеозверненні, розміщеному на сайті прес-служби Білого дому.

За словами американського лідера, Бристольська затока - "один з найбільших природних ресурсів США, масивний економічний двигун не тільки для Аляски, а й для всієї країни", його слід зберегти для майбутніх поколінь. За інформацією Білого дому, ініціатива дозволяє забезпечити недоторканність вод, на які припадає 40% від загальної частки рибопромислу США. Це також має підтримати корінне населенню Аляски, зазначив голова держави.

Раніше в адміністрації президента заявляли, що близько 2 млрд гектарів території в районі Бристольської затоки та акваторії Берингового моря на північ від Алеутських островів виставлять на аукціон для здачі в оренду під нафтові та газові проекти.

2010 року Обама підписав меморандум про виведення Бристольської затоки з реєстру територій, що підлягають оренді, до червня 2017 року. Підписаний у вівторок документ забезпечує необмежений захист затоки від нафтовидобутку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram