ГоловнаСвіт

Влада Пакистану скасувала мораторій на смертну кару

В Ісламабаді озвучили остаточне число загиблих під час нападу на училище в Пешаварі

Влада Пакистану скасувала мораторій на смертну кару
Наваз Шариф
Фото: www.polit.ru

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф скасував мораторій на смертну кару для осіб, засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Про своє рішення Шаріф заявив після вчорашнього нападу пакистанських талібів на військове училище в Пешаварі, в результаті якого, за останніми даними, загинули 132 учні і дев'ять учителів.

Нагадаємо, вранці 16 грудня група бойовиків проникла в будівлю військового училища в пакистанському місті Пешавар у провінції Хайбер-Пахтунхва і захопила в заручники курсантів і викладачів - загалом близько 500 осіб. Представник організації "Техрік-е Талібан Пакистан" Мухаммад Хорасані заявив, що серед бойовиків є терористи-смертники і що загарбникам наказано атакувати тільки старшокласників і не чіпати дітей молодшого віку.

Хайбер-Пахтунхва безпосередньо межує з Афганістаном і Зоною племен. Населяють її в основному пуштуни, крім того, на території провінції розташовані табори афганських біженців, число яких перевищує 1,5 мільйона. Хайбер-Пахтунхва - одна з найбідніших провінцій Пакистану. На території регіону активно діє "Талібан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram