ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" завербувала 350 дітей, - ООН

В ООН стверджують, що наймолодшій із завербованих ісламістами дитині лише п'ять років

"Ісламська держава" завербувала 350 дітей, - ООН
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" вербує дітей і відправляє їх у тренувальний табір, де вони проходять бойову підготовку.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила заступник генерального секретаря організації Валері Амос, передає ABC News.

В ООН зауважили тенденцію до зростання кількості дітей, яких перетворюють на бойовиків. За словами Амос, 350 дітей, наймолодшій з яких виповнилося п'ять років, проходили бойову підготовку в таборі ІД у сирійському місті Ракка.

Також Амос зазначила, що кількість дітей, які потребують термінової гуманітарної допомоги, зросла з чотирьох мільйонів у лютому цього року до 5,6 мільйона сьогодні. "Дітей убивають, застосовують до них тортури і сексуальне насильство", - заявила вона, зазначивши, що все частіше надходять повідомлення про "публічні страти дітей", скоєні бойовиками ІД.

"Жорстокість, насильство і повна зневага до людського життя стали визначальними рисами конфлікту, який почався в березні 2011 року", - зазначила Амос. Вона зажадала від Ради Безпеки ООН покласти край безкарності за порушення прав людини в Сирії, а також притягнути до відповідальності причетних до цих злочинів.

12 грудня голова англіканської церкви в Багдаді повідомив про те, що в Іраку бойовики ІД відтяли голову чотирьом підліткам віком близько 15 років, які сповідували християнство. Їх було страчено за відмову зректися своєї віри і прийняти іслам, повідомляє The New York Post.

Того самого дня стало відомо, що на заході Сирії бойовики ІД відтяли голову чотирьом чоловікам за "образу всемогутнього Аллаха". Страту влаштувала "Ісламська поліція" - одна із структур угруповання. Ще одна схожа страта відбулася 8 грудня. Тоді бойовики відтяли голову чоловікові в одному з міст на півночі країни.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня стало відомо, що за листопад цього року джихадисти вбили в усьому світі 5042 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram