ГоловнаСвіт

МЗС роз'яснило положення ухваленого Конгресом закону про підтримку України

США можуть надати Україні військову допомогу на $350 млн за три роки

МЗС роз'яснило положення ухваленого Конгресом закону про підтримку України
Фото: uk.wikipedia.org

МЗС України привітало ухвалений Конгресом закон S.2808 "Підтримка української свободи". Як наголошується в коментарі відомства, він створює законодавчу базу для розширення допомоги Україні і введення додаткових санкцій проти Росії.

Закон передбачає можливість надання Україні військової допомоги у вигляді протитанкового озброєння, радарних систем для боротьби з артилерією, тактичних розвідувальних безпілотників, захищених засобів зв'язку, а також допомоги з навчання українських військових.

Через 60 днів після набуття законом чинності (спочатку він повинен бути підписаний президентом Бараком Обамою) в Конгрес буде внесено перелік необхідного військового майна і послуг. На все про все буде виділено 350 мільйонів доларів: 100 мільйонів в 2015 фінансовому році і по 125 мільйонів в наступні два.

У бюджеті США також закладаються кошти для надання Україні технічної допомоги в сфері зміцнення енергетичної безпеки та розвитку громадянського суспільства. Для зменшення залежності України від експорту енергоносіїв США допомагатимуть Україні в розробці планів з підвищення енергоефективності та виробництва енергії. З цією метою на 2016-2018 фінансові роки передбачені ще 50 мільйонів доларів. Окрім того, на розвиток громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та боротьбу з корупцією передбачено виділити 20 мільйонів.

"Ми розцінюємо прийняття Конгресом згаданого закону як чіткий сигнал підтримки з боку американських законодавців і американського народу на адресу України, а також знак солідарності з українським народом у його прагненні самостійно обирати своє майбутнє", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, що Росія назвала закон S.2808 шантажем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram