ГоловнаСвіт

В Японії проходять дострокові парламентські вибори

Японський прем'єр сподівається заручитися підтримкою виборців

В Японії проходять дострокові парламентські вибори
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Сьогодні в Японії проходять дострокові парламентські вибори.

Про це повідомляє euronews.

Вибори були оголошені після того, як прем'єр-міністр Сіндзо Абе 20 листопада розпустив нижню палату парламенту. На 475 місць претендує 1191 кандидат.

За прогнозами, Ліберально-демократична партія, яку очолює Абе, і її традиційний партнер по урядовій коаліції - партія Комейто, можуть розраховувати на дві третини депутатських мандатів.

Абе необхідно заручитися підтримкою виборців, щоб продовжувати свій радикальний курс з оздоровлення економіки. Перш за все, йому необхідна легітимність для підвищення податку з продажів у з 8% до 10%, яке було перенесено з 2015 на 2017 рік.

У випадку, якщо правляча коаліція Японії, що складається з Ліберально-демократичної партії (ЛДП) Абе і партії "Нова Комейто", не отримає більшості на виборах, глава уряду пообіцяв залишити свою посаду.

За даними на листопад 2014 року, японська економіка два квартали показала негативний приріст ВВП другий квартал поспіль, що формально означає початок рецесії в Японії. Однією з причин рецесії експерти називають підвищення національного податку з продажів з 5% до 8% у квітні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram