ГоловнаСвіт

У США десятки тисяч людей протестували проти жорстокості поліції

Мітингувальники намагалися привернути увагу до вбивства поліцейськими чорношкірих

У США десятки тисяч людей протестували проти жорстокості поліції
Акция протеста против жестокости полиции в Нью-Йорке
Фото: EPA/UPG

Десятки тисяч людей вийшли на вулиці Нью-Йорка, Вашингтона і Бостона, щоб привернути увагу до недавніх випадків загибелі беззбройних афроамериканців від рук поліцейських.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За оцінками організаторів, тисячі людей прийшли на мітинг у столиці і майже така ж кількість - у Нью-Йорку.

Учасники акції у Вашингтоні пройшли маршем до Конгресу США, де на сцену вийшли члени сімей убитих - Еріка Гарнера (Eric Garner) і Майкла Брауна (Michael Brown). У Нью-Йорку демонстранти зібралися в парку Вашингтон-сквер, після чого процесія заповнила всю П'яту авеню в південно-західній частині Манхеттена.

Мітинг у Вашингтоні відбувся з ініціативи правозахисних організацій, в Нью-Йорку - після заклику в Facebook, на який відгукнулося понад 40 тисяч осіб.

Перші акції протесту проти поліцейської жорстокості почалися в Фергюсоні після гзагибелі 18-річного Майкла Брауна від рук білого поліцейського Даррена Вілсона. Нова хвиля протестів прокотилася по США після рішень суду не притягати до відповідальності Даррена Вілсона, а також його колегу Деніела Панталео, який використовував проти Еріка Гарнера заборонений задушливий прийом, в результаті чого той помер.

Нагадаємо, на початку грудня Обама попросив у Конгресу $263 млн на відновлення довіри до поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram