ГоловнаСвіт

США поки що не надаватимуть Україні зброю - Псакі

США продовжуватимуть підтримувати українських військових шляхом постачання захисної амуніції, засобів комунікації

США поки що не надаватимуть Україні зброю -  Псакі

США поки що не надаватимуть зброю українським військовим для протистояння бойовикам на Донбасі.

Про це на брифінгу повідомила представник держдепартаменту США Джен Псакі, передає УНН.

На запитання журналістів, чи збирається керівництво США надати Україні летальну зброю, в тому числі протитанкові засоби стримування і боєприпаси, безпілотні літаки розвідникита інші види озброєння, вона відповіла, що зараз не час, і США продовжуватимуть підтримувати українських військових шляхом постачання захисної амуніції, засобів комунікації, транспорту та ін.

"Ситуація, звичайно, залишається нестабільною, і ми як і раніше дуже занепокоєні ситуацією на місцях. Ми продовжуємо визначати шляхи, як краще підтримати Україну. Таким чином, ми завжди оцінюємо різні варіанти, але поки що нічого не змінилося і ми будемо продовжувати надавати ту допомогу, яку надавали до цього: бронежилети, каски, транспортні засоби, прилади нічного бачення, тепловізори засоби радіозв'язку, засоби розмінування. Нічого не змінилося в цьому сенсі", - сказала Дж. Псакі.

Нагадаємо, раніше в Держдепі США повідомили, що не відкидають можливості зустрічі міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з Державним секретарем США Джоном Керрі з урегулювання конфлікту в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram