ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці випадково вбили понад 300 мирних жителів

Серед загиблих були 42 дитини і 25 жінок

Сирійські повстанці випадково вбили понад 300 мирних жителів
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 311 мирних громадян загинули і близько 7000 отримали поранення внаслідок використання сирійськими повстанцями саморобних мінометних снарядів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За словами правозахисників, імпровізовані бомби - це наповнені вибухівкою каністри з прикріпленим до них ребром, що направляє, для їхнього запуску використовуються великі гармати. При цьому наголошується, що стрілянина такими снарядами вкрай неточна.

Дві третини жертв (203 особи) загинули у північній частині міста Алеппо, коли повстанці обстрілювали контрольовані урядом райони. За даними SOHR, серед загиблих були 42 дитини і 25 жінок.

Офіційне інформаційне агентство Сирії SANA повідомило в четвер, що "терористи" (так урядові ЗМІ охрестили повстанців) випустили 11 імпровізованих бомб по південній частині міста Дара, внаслідок чого постраждали 11 мирних громадян.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. За даними ООН, жертвами війни стали близько 200 тис. осіб. При цьому, нагадують правозахисники, сирійські урядові війська використовували проти повстанців хімічну зброю та імпровізовані бомби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram