ГоловнаСвіт

У Сирії об'єдналися 17 повстанських угруповань

Сирійські опозиціонери хочуть залучити більшу підтримку з боку своїх західних і арабських прихильників

У Сирії об'єдналися 17 повстанських угруповань
архив
Фото: EPA/UPG

17 угруповань помірної сирійської опозиції створили на півдні Сирії єдиний фронт для боротьби з військами президента Башара Асада і бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" (ІД).

Як повідомляє агентство Рейтер, таким чином опозиціонери розраховують залучити більшу фінансову та військову підтримку з боку своїх західних і арабських прихильників.

Наразі, через успіхи ІД на півночі і сході Сирії, а також успіхи ісламістського руху "Фронт аль-Нусра" на північному заході країни, центром боротьби повстанців із сирійськими урядовими військами є південь Сирії, де, за словами аналітиків, їм вдалося досягти значних успіхів.

За даними агентства, лідери угруповань підписали угоду про створення коаліції 6 грудня. Нове об'єднання отримало назву "Коаліція південного фронту". Незадовго до цього угруповання на півдні Сирії уклали угоду щодо перехідного плану у країні, що гарантує, зокрема, дотримання прав релігійних меншин.

"Ми рухаємося поступово. Угода про спільну оборону є частиною комплексного плану для об'єднання південного фронту", - сказав Башар аль-Зубі, лідер "Армії Ярмук" - одного з найбільших повстанських угруповань на півдні країни.

США і їхні союзники по міжнародній коаліції в боротьбі з ІД бачать у повстанцях потенційних союзників у боротьбі з ісламістами, зазначає Рейтер. Самі повстанці кажуть про необхідність у першу чергу здобути перемогу у протистоянні з сирійською армією на півдні країни, а вже після цього обговорювати плани подальшої боротьби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram