ГоловнаСвіт

Нідерланди пояснили причину відмови передачі ООН справи про катастрофу "Боїнга"

Напередодні в Нідерланди прибули вантажівки з уламками лайнера

Нідерланди пояснили причину відмови передачі ООН справи про катастрофу "Боїнга"
архив
Фото: EPA/UPG

Влада Нідерландів пояснила причину відмови родичам жертв аварії Boeing-777 на Донеччині в передачі розслідування ООН.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника міністерства юстиції Нідерландів Жана Франсмана (Jean Fransman).

За його словами, розслідування "проводиться не тільки голландськими фахівцями, а й групою дослідників з України, Австралії, Франції, Німеччини, Індонезії, Італії, Малайзії, Великобританії, США і Росії".

"Склад команди міжнародних дослідників відповідає резолюції Ради Безпеки ООН 2166, а також вимогам, які містяться в додатку 13 Чиказької конвенції. Тому цю пропозицію відхилили", - пояснив представник голландського відомства.

Резолюція РБ ООН 2166 передбачає припинення всіх військових дій в районі, прилеглому до місця авіакатастрофи, а також забезпечення недоторканності місця катастрофи і безпеки учасників міжнародного розслідування.

У Додатку 13 Чиказької конвенції зазначено, які держави можуть брати участь у розслідуванні авіаційної катастрофи: держава місця події, держава реєстрації, держава експлуатанта, держава розробника та держава-виробник.

Також визначаються права і відповідальність таких держав, надається інформація про порядок їх повідомлення про авіаційну подію. Крім того, передбачається порядок проведення розслідування. Відповідальність за проведення розслідування покладається на державу, в якій відбулася авіаційна подія.

Boeing, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня у Донецькій області. На борту лайнера перебували 298 осіб. Всі вони загинули.

Нагадаємо, 9 грудня вантажівки з уламками малайзійського Boeing, який зазнав аварії на Донбасі, прибули до Нідерландів для проведення експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram