ГоловнаСвіт

Менш ніж половина росіян відчула ізоляцію країни, - опитування

Думки розділилися майже порівну

Менш ніж половина росіян відчула ізоляцію країни, - опитування

Росіяни не одностайні в питанні про міжнародну ізоляцію країни: 47% вважають, що вона перебуває в ній, 45% дотримуються протилежної думки. Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-Центром", повідомляє "Интерфакс".

Понад половина респондентів (63%) із тих, хто думає, що Росія перебуває в ізоляції, стурбована ситуацією, а третина (35%) не хвилюється із цього приводу.

Відповідаючи на запитання, чи нинішні санкції Заходу якось впливають на політику керівництва Росії, 47% респондентів сказали, що цей вплив істотний, 34% - що незначний. Майже кожен десятий (12%) упевнений, що західні санкції ніяк не позначаються на політиці російської влади, 8% не змогли відповісти.

Респондентів також попросили розповісти про своє ставлення до деяких країн: за даними опитування, суттєво змінилася думка росіян про США, Європейський Союз та Україну.

Якщо в січні про добре ставлення до США говорили 43% росіян, то зараз - 18%. Негативно до Сполучених Штатів ставляться 74% опитаних (44% у січні). До ЄС прихильні 26% респондентів (51% у січні), негативно налаштовані 63% росіян (34%).

Ставлення до України також змінилося на гірше: добре до цієї країни зараз ставляться 28% (у січні - 66%), погано - 59% (у січні - 26%).

Нагадаємо, восени країни Євросоюзу і США запровадили проти Росії низку економічних санкцій через анексію Криму та вторгнення на схід України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram