ГоловнаСвіт

Путін не націлився на анексію Донбасу, - ЗМІ

Розвідка НАТО повідомила про намір Путіна припинити війну

Путін не націлився на анексію Донбасу, - ЗМІ
Британские газеты на раскладке утром 18 июля 2014
Фото: Андрей Яницкий

Президент Росії Володимир Путін не прагне до відокремлення Донецької та Луганської областей від України, а бажає уникнути подальшої ескалації кризи. Спецслужби низки держав НАТО застерегли своїх колег з інших країн Північноатлантичного альянсу від неправильної оцінки політики Кремля, пише "Німецька хвиля".

На думку цих спецслужб, Путін не змириться з поразкою проросійських сепаратистів, проте замість відокремлення Донбасу від України він робить ставку на перетворення сепаратистських регіонів у функціонуючі адміністративні одиниці в складі федеративної України, стверджує журнал.

Спецслужби також відзначають, що серед сепаратистів на сході України є понад десяток угруповань, які в минулому часто діяли нескоординовано, і Путіну лише насилу вдавалося контролювати їх. Тепер російський президент має намір покласти цьому край.

Нагадаємо, напередодні під час зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом Путін висловив упевненість в тому, що бої на сході України скоро припиняться і в регіоні встановиться надійне перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram