ГоловнаСвіт

Росія вимагатиме повернути гроші, якщо не отримає "Містралів"

Путін не питав в Олланда, коли Франція передасть кораблі

Росія вимагатиме повернути гроші, якщо не отримає "Містралів"

Росія розраховує на повернення грошей, якщо не отримає від Франції замовлені вертольотоносці "Містраль". Про це заявив президент Росії Володимир Путін після переговорів з французьким президентом Франсуа Олландом.

При цьому Путін уточнив, що питання "Містралів" на цих переговорах не порушували. "Є контракт, це юридичний документ. Ми виходимо з того, що це буде виконуватися. Я запитань не ставив, президент про це нічого не говорив. Але якщо ні, то в нас претензій особливих теж не буде. Звичайно, ми сподіваємося, що нам повернуть ті гроші, які ми заплатили за цим контрактом", - цитує Путіна прес-служба Кремля.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю 2 млрд євро уклали в червні 2011 року. Перший корабель мали передати Росії 1 листопада 2014 року, але цього не сталося через російську агресію проти Росії.

У цю п'ятницю міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що передачу "Містралів" Росії можуть не просто відкласти, а скасувати взагалі, якщо позиція Росії щодо України не зміниться.

4 грудня помічник президента Росії Володимир Кожин заявив, що Москва буде очікувати від Франції остаточної відповіді про вертольотоносці до кінця року. Крім того, за його словами, Росія може подати позов до Європейського арбітражного суду, але щонайшвидше 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram