ГоловнаСвіт

У Підмосков'ї МіГ-29 упав за сто метрів від будівлі школи

За фактом падіння винищувача порушено кримінальну справу

Навчально-бойовий літак МіГ-29, на борту якого перебували два пілоти, зазнав аварії у Воскресенському районі Московської області.

Як повідомляє LifeNews, інцидент стався в межах села Чемодурове.

За словами очевидців, повітряне судно впало лише за сто метрів від будівлі школи і за 20 метрів від житлового будинку.

Льотчики винищувача МіГ-29КУБ вирішили катапультуватися самостійно, без команди із землі, повідомляє ТАСС із посиланням на власні джерела.

"Екіпаж не доповідав про виникнення аварійної ситуації і не запитував у пункту управління про можливість покинути машину. Ситуація якось дуже швидко розвивалася, судячи з того, що не було жодних доповідей і жодних аварійних команд в ефірі", - розповів співрозмовник агентства.

За даними мінпромторгу, стан одного з льотчиків оцінюють як тяжкий, стан іншого побоювань не викликає. Обох пілотів ушпиталили. Джерело в міноборони РФ заявило ТАСС, що загрози життю пілотів немає. Комісію з розслідування обставин катастрофи формує департамент авіаційної промисловості мінпромторгу.

Слідчі порушили кримінальну справу за фактом катастрофи в Підмосков'ї, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії (СКР).

Кримінальну справу було порушено за ч.1 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що заподіяло велику шкоду здоров'ю потерпілого).

"Слідчі СК Росії проводять огляд місця події, виїмку документів, зразків палива й інші невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин і причин катастрофи, а також осіб, які її вчинили", - йдеться в повідомленні.

МіГ-29КУБ ("виріб 9-47") - навчально-бойова версія палубного багатофункціонального винищувача МіГ-29К, призначеного для базування на авіаносцях. Літаки серії МіГ-29К у їхньому теперішньому вигляді створили в середині 2000-х років і зараз випускаються на замовлення авіації флоту Індії й авіації ВМФ Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram