ГоловнаСвіт

Обама обіцяє далі тиснути на Росію

США продовжують пропонувати Росії вихід у вигляді дипломатичного рішення

Обама обіцяє далі тиснути на Росію
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама радить американським бізнесменам не сподіватися на швидкі зміни в Росії і направити свою енергію та кошти на інші регіони світу.

Про це Обама заявив під час круглого столу з топ-лідерами найбільших американських компаній, передає "Голос Америки".

"Якщо ви запитаєте мене, чи сподіваюся я, що Путін раптом змінить свою думку і спосіб мислення - я не думаю, що це станеться, поки політика в Росії не наздожене те, що відбувається зараз в економіці. Саме тому ми будемо далі тиснути на Росію", - заявив президент США.

За його словами, санкції "дуже відчутно позначилися на економіці Росії".

"Ми продовжуємо пропонувати їм вихід у вигляді дипломатичного рішення. Але проблема в тому, що такі дії вигідні політично всередині країни, навіть якщо вони повністю ізолюють Росію від решти світу. Варто також зазначити, наскільки об'єднано США і Європа діють щодо Росії, караючи Росію за її поведінку. Незважаючи на те, що санкції також зачіпають економіку Європи, люди розуміють, що на кону ключові принципи, які колись допомогли встановити мир і стабільність в Європі", - підкреслив він.

Обама також зізнався, що його співпраця з колишнім президентом Росії Дмитром Медведєвим була продуктивнішою, незважаючи на те, що Путін залишався тіньовим лідером держави.

Нагадаємо, напередодні голова Європейської Ради Дональд Туск повідомив, що ЄС і США працюють над новими санкціями щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram