ГоловнаСвіт

Влада КНР відправить діячів культури в села і на рудники

Експерти вважають, що Пекін має намір "виховувати" тих, хто критикує владу

Влада КНР відправить діячів культури в села і на рудники
Си Цзиньпин
Фото: EPA/UPG

Влада Китаю відправить акторів, кінематографістів і телевізійників у села, щоб ті сформували "правильний погляд на мистецтво".

Про це пише The Guardian.

Відомство, що наглядає за ЗМІ в Китаї, буде організовувати поїздки діячів кіно і телебачення на щоквартальних засадах. Окрім сіл, вони повинні відвідати рудники, місця, населені етнічними меншинами, а також прикордонні території КНР. Тривалість таких поїздок становитиме щонайменше 30 днів.

Рішення ухвалено на тлі заяви голови КНР Сі Цзіньпіна про те, що творчі діячі не повинні ставати "рабами ринку" і полювати за популярністю за допомогою "вульгарних" робіт. За його словами, замість цього їм слід просувати ідеї соціалізму.

Деякі політичні оглядачі порівнюють рішення Пекіна з епохою Мао Цзедуна, коли інтелігентів відправляли в сільську місцевість трудитися разом із селянами.

На думку Джозефа Чена (Joseph Cheng), професора Гонконгівського університету, в села відправлятимуть тих, хто критикує владу. "Поки ти не чіпаєш владу і поводишся тихо, можеш продовжувати заробляти гроші", - зазначив експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram