ГоловнаСвіт

Теракт на похороні в Афганістані: 9 жертв

Активність афганських талібів в останні місяці значно зросла

Теракт на похороні в Афганістані: 9 жертв
архив
Фото: EPA/UPG

Сім мирних жителів і двоє поліцейських загинули, ще 18 людей отримали поранення внаслідок вибуху під час похорону племінного старійшини в Афганістані.

Про це повідомляє агентство AFP.

Вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник. Церемонія відбувалася у районі Бурка провінції Баглан, розташованій на півночі країни.

"Метою бойовиків було високопоставлені поліцейські чиновники і члени місцевої ради, які були присутні на похоронах Вони не постраждали", - заявив начальник місцевої поліції Тадж Мохаммад Таква (Taj Mohammad Taqwa). За його словами, на церемонії були присутні близько тисячі осіб.

Наразі жодне терористичне угруповання, в тому числі "Талібан", не взяло на себе відповідальність за подію.

За останні кілька тижнів таліби здійснили низку великих терактів на території Афганістану. 27 листопада в Кабулі терорист-смертник на мотоциклі підірвав себе біля британського посольства в момент проходження військового конвою. П'ятеро людей померли на місці.

23 листопада 45 осіб загинули і близько 60 отримали поранення внаслідок вибуху на волейбольному матчі в південно-східній провінції Пактіка. Теракт стався лише через кілька годин після того, як парламент Афганістану проголосував за те, щоб з 1 січня 2015 року на території країни залишилося близько 12 тис. військових НАТО. Вони повинні допомагати афганським співробітникам сил безпеки в боротьбі з терористами, а також навчати місцевих військових. На цей момент в країні перебуває близько 50 тис. бійців міжнародного контингенту. У 2010 році їх кількість досягала 130 тис. осіб.

21 листопада президент США Барак Обама підписав секретний указ, який розширює присутність американських Збройних сил в Афганістані. Як повідомляє The New York Times, це фактично означає продовження нинішньої військової місії США в країні ще на один рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram