ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики "Ісламської держави" викрали громадянку Канади

Канадка воювала на боці курдських ополченців

Бойовики "Ісламської держави" викрали громадянку Канади
Боевики "Исламского государтва"
Фото: EPA/UPG

У Сирії бойовики терористичної організації "Ісламська держава" викрали громадянку Канади, яка приєдналася до курдських ополченців у боротьбі з ІД.

Про це пише газета Haaretz.

"Уряд Канади перевіряє цю інформацію, ми підтримуємо тісний контакт із місцевою владою", - подає агентство Рейтер слова глави МЗС країни.

За даними CBC News, 31-річна Джилл Розенберг (Gill Rosenberg), яка народилася в Канаді, також є громадянкою Ізраїлю і з 2006 року мешкала у Тель-Авіві. Міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон (Moshe Ya'alon) також заявив, що не може підтвердити інформацію про викрадення. "Сподіваюся, що це не так", - зазначив він.

За даними ЗМІ, Джилл Розенберг приєдналася до курдської армії на півночі Сирії на початку листопада. Вона зв'язалася з ополченцями через інтернет, після чого вирушила до Іраку, де пройшла навчання в таборі на кордоні з Сирією.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", яке уклало союз із "Аль-Каїдою", на початку червня захопило значну частину територій Сирії та Іраку. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії в Іраку. 23 вересня американці завдали авіаударів по автоколонах, тренувальних таборах, командних пунктах, а також мобільних нафтопереробних заводах бойовиків у Сирії.

3 жовтня канадський прем'єр Стівен Харпер заявив, що Канада візьме участь у військовій операції проти ІД, після чого два винищувачі CF-18 скинули бомби на позиції бойовиків неподалік від іракського міста Фаллуджа і повернулися на базу в Кувейт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram