ГоловнаСвіт

Кемерон запропонував обмежити міграцію в Британію з інших країн ЄС

Британський прем'єр готовий розглянути можливість виходу Королівства зі складу ЄС

Кемерон запропонував обмежити міграцію в Британію з інших країн ЄС
Кэмерон
Фото: Макс Левин

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що ЄС повинен реформувати міграційне законодавство, щоб обмежити доступ мігрантів з інших країн Союзу до системи соціального забезпечення Королівства.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"У Європі сперечаються з приводу того, що саме варто змінити в законодавстві (міграційне законодавство ЄС), але безсумнівно те, що необхідно внести поправки в договір (про ЄС), і я впевнений, що ми зможемо досягти цього", - наголосив голова британського уряду.

За словами Кемерона, в іншому разі він готовий розглянути можливість виходу Великобританії зі складу ЄС.

У Європейській комісії стверджують, що пропозицію британського прем'єра розглянуть. Згідно із законодавством ЄС, як підкреслили в Єврокомісії, регулювання системи соцзабезпечення належить до компетенції країн-членів.

Наприкінці вересня Кемерон дав зрозуміти, що готовий почати громадську кампанію за те, щоб Сполучене Королівство покинуло Євросоюз, якщо його уряду не вдасться переглянути свої відносини з Брюсселем. Британський прем'єр виступає проти свободи пересування всередині Євросоюзу, і він пообіцяв у разі перемоги на виборах 2015 року боротися з напливом мігрантів із ЄС. Зокрема, він пропонує скоротити виплати безробітним мігрантам, які нещодавно приїхали в країну, а також відмовити їм у декотрих допомогах, які видають громадянам Великобританії. Йдеться передусім про найбідніші країни Євросоюзу, такі як Румунія і Болгарія.

У жовтні 2014 року Лондон назвали найпривабливішим містом для іммігрантів, які шукають роботу. Згідно з опитуваннями, британська столиця значно випередила Нью-Йорк, Париж, Сідней і Мадрид - у Лондон хочуть виїхати 16% опитаних. При цьому в самій Великобританії 44% мешканців мріють про еміграцію.

Нагадаємо, 25 вересня повідомляли, що Папа Римський закликав ЄС стати терпимішим до мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram