ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Австрійська поліція влаштувала масштабну облаву на вербувальників ІД

Австрійські праві політики запропонували позбавляти громадянства всіх, хто підтримує ісламістів

Австрійська поліція влаштувала масштабну облаву на вербувальників ІД
архив
Фото: EPA/UPG

Поліція Австрії почала масштабну операцію проти вербувальників, зокрема терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє агентство AFP.

У рамках операції співробітники правоохоронних органів перевіряють будинки, кімнати для молитов і мечеті по всій країні.

Наразі вже видано понад 20 ордерів на арешт за підозрою у вербуванні бойовиків і фінансуванні терористів. Але чи затримали когось, поки що невідомо.

Основні заходи проводять у столиці країни Відні та в містах Грац і Лінц, де в облавах беруть участь 500 поліцейських. Саме в цих населених пунктах, за даними правоохоронних органів, мешкає більшість вербувальників, яких координує проповідник-ісламіст із Боснії.

За даними МВС Австрії, всього до лав бойовиків ІД вступили близько 150 австрійців. Великий резонанс отримала історія зі зникненням у квітні двох дівчат із сімей боснійських іммігрантів. У прощальних записках йшлося, що підлітки вирушили в Сирію, щоб узяти участь у джихаді. Їх оголосили в міжнародний розшук, проте згодом дівчата самі вийшли на зв'язок із поліцією та попросили повернути їх додому.

Кілька днів тому австрійські праві з Партії свободи закликали боротися з ісламізмом у дитячих садах і школах. На думку лідера партії Хайнца-Крістіана Штрахе, в деяких навчальних закладах дітям "нав'язують ідеологію жорстокості", в результаті чого вони стають терористами. Також політик запропонував позбавляти громадянства всіх, хто підтримує ісламістів.

Нагадаємо, в кінці жовтня повідомляли, що в лави "Ісламської держави" щомісяця вступають більш ніж тисяча іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram