ГоловнаСвіт

На прокурора і главу поліції Фергюсона планували замах

Підозрювані у замаху на представників влади Фергюсона не визнали свою провину

На прокурора і главу поліції Фергюсона планували замах
Полиция в Фергюсоне
Фото: EPA/UPG

Поліція американського міста Сент-Луїс (штат Міссурі) заарештувала двох чоловіків, які планували влаштувати теракт і організувати замах на прокурора та начальника поліції охопленого заворушеннями Фергюсона.

Про це повідомляє Saint Louis Post Dispatch.

За інформацією видання, Брендона Орландо Болдуїна (Brandon Orlando Baldwin) і Олажувона Алі Девіса (Olajuwon Ali Davis) затримали 19 листопада під час спроби купити саморобний вибуховий пристрій. Продавцями виступили таємні агенти поліції. За їхніми словами, заарештовані планували пізніше придбати ще дві бомби.

Як повідомили співробітники правоохоронних органів, чоловіки планували влаштувати вибух на оглядовому майданчику сталевої арки на берегах річки Міссісіпі, яка є візитною карткою Сент-Луїса.

Крім того, Болдуїн і Девіс мали намір вчинити замах на главу поліцейського управління Фергюсона Тома Джексона (Tom Jackson) і прокурора Роберта МакКаллока (Robert McCulloch). Останній розслідував справу про вбивство Майкла Брауна. Для цього, за версією звинувачення, крім саморобних вибухових пристроїв, вони збиралися придбати два пістолети 45-го калібру.

Офіційні звинувачення Болдуїну і Девісу висунули 21 листопада - за три дні до того, як журі присяжних вирішило не висувати офіційних звинувачень проти поліцейського Даррена Вілсона, який застрелив 18-річного чорношкірого підлітка у серпні 2014 року. На засіданні суду, яке відбулося 25 листопада, чоловіки не визнали свою провину.

Рішення журі присяжних спровокувало багатотисячні акції протесту, які відбулися більш ніж у 170 американських містах. За перші дві ночі заворушень у Фергюсоні заарештували в цілому понад 100 осіб. У місті спалили десятки машин, ресторани, магазини і кафе. Президент США Барак Обама заявив, що насильство не має виправдання і підбурювачі погромів зазнають покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram