ГоловнаСвіт

ОПЕК не бачить кризи в ситуації, що склалася на ринку нафти

Сьогодні ОПЕК повинна ухвалити рішення про подальшу стратегію видобутку нафти

ОПЕК не бачить кризи в ситуації, що склалася на ринку нафти
Фото: vkurse.ua

Нинішня ситуація на світовому ринку нафти не є кризовою, ринок переживав і нижчі ціни на нафту, повідомляють деякі міністри країн Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). Вони знову закликали учасників ринку не панікувати.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Ми не маємо наміру панікувати, це не вперше, це не криза, яка може змусити нас панікувати. Ми бачили ще нижчі (ціни). Ринок сам стабілізується врешті-решт, падіння цін не може тривати довго. Ми не зацікавлені у швидких рішеннях, тому що ми знаємо, що вони не триватимуть довго", - сказав міністр енергетики ОАЕ Суха Мохаммед Аль Мазруей, слова якого наводить агентство Dow Jones. Він висловив упевненість, що ОПЕК ухвалить рішення, яке буде найкращим для ринку.

Із ним згоден і міністр нафти і енергетики Катару Мухаммед бін Салех Аль-Сад, зі словами якого згідні чимало членів ОПЕК. "Ми не бачимо кризи на ринку", - зазначив Аль-Сад.

Раніше з таким самим закликом виступав голова організації Абдалла ель-Бадрі. Наприкінці жовтня він заявив, що не варто панікувати, і запевнив, що зараз спостерігають лише один із періодів ринкового циклу.

У четвер у Відні проходить зустріч ОПЕК, під час якої члени організації повинні ухвалити рішення про подальшу стратегію видобутку нафти. Враховуючи поточні низькі ціни на нафту і надлишок пропозиції на ринку, рішення членів ОПЕК може вплинути на світовий ринок нафти.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомляли, що барель нафти Brent подешевшав до 76,5 долара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram