ГоловнаСвіт

Молодша сестра Кім Чен Ина обійняла високий партійний пост

Кім Е Чен, імовірно, молодша за брата на 4 роки

Молодша сестра Кім Чен Ина обійняла високий партійний пост
Ким Чен Ын

Молодша сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина призначена заступником директора департаменту у Центральному комітеті Трудової партії Кореї.

Про це повідомляє Рейтер з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

Про сестру лідера відомо мало. Кім Е Чен, якій зараз, імовірно, 27 років, крім партійного поста отримала посаду в уряді країни. Вона - єдиний член сім'ї Кімів, окрім Кім Чен Ина, хто офіційно працює в керівництві КНДР.

Новий призначенець, імовірно, молодша за північнокорейського лідера на чотири роки. Вони - діти колишнього керівника країни Кім Чен Іра від його четвертого шлюбу з Ко Ен Хі. Відомо, що брат і сестра разом навчалися у швейцарській школі-інтернаті. З ними навчався і старший брат Кім Чен Чхоль, проте він зараз не обіймає жодних державних посад.

Нагадаємо, нещодавно Кім Чен Ин більш ніж на місяць зник зі сторінок державних ЗМІ, що викликало численні припущення про можливих альтернативних претендентів на владу у сім'ї Кімів.

Сімейність у північнокорейському керівництві траплялася і раніше. Наприклад, рідна сестра колишнього правителя країни Кім Чен Іра - Кім Ген Хі - обіймала низку керівних посад у Трудовій партії Кореї і у військовому відомстві країни. У грудні 2013 року Кім Чен Ин віддав наказ заарештувати, засудити і стратити її чоловіка, тобто власного дядька - заступника голови Державного комітету оборони КНДР і завідувача оргвідділу ЦК Трудової партії Кореї Чан Сон Тхека. Цей північнокорейський політик вважався другою особою в державній ієрархії КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram